VÚPS a.s. > Rozbory a zkoušky > Analytické laboratoře > Vedlejší pivovarské produkty
    

Vedlejší pivovarské produkty

pivovarské mláto

   

Mláto, sladový květ a odpadní kvasnice jsou vedlejšími pivovarskými produkty, které se často používají jako krmivo pro hospodářská zvířata či výrobu některých potravinářských výrobků.

Protože látky obsažené v nich vstupují do potravního řetězce, mají pivovary povinnost stanovit v těchto produktech některé cizorodé látky. Jsou to zejména aflatoxiny B1, B2, G1a G2 a těžké kovy jako olovo, kadmium, arsen a rtuť, fluor.

V mlátě se též analyzují nutriční parametry jako vyloužitelný extrakt a bílkoviny.

Standardně prováděné analýzy jsou uvedeny v přehledu na stránce zde či jako pdf dokument v sekci Dokumenty ke stažení.

   

Analýzy se provádí v AZL Pivovarský ústav Praha a v AZL Sladařský ústav Brno.

AZL Praha

vedoucí AZL
RNDr. Jana Olšovská, Ph.D. 
tel: +420 224 900 150
fax: +420 224 900 155
olsovska@nullbeerresearch.cz

sekretariát – příjem vzorků
Eva Lužnická
tel: +420 224 922 111, 224 900 151
fax: +420 224 900 155
sekret.azl@nullbeerresearch.cz

AZL Brno

speciální analýzy
Ing. Sylva Běláková, Ph.D. 
tel: +420 545 214 110 kl. 38
 

sekretariát – příjem vzorků
Jana Vaňková
tel: +420 545 214 110
fax: +420 545 321 225
vankova@nullbeerresearch.cz