VÚPS a.s. > Rozbory a zkoušky > Mikrobiologie
    

Mikrobiologie

anawrobni bakterie -růst

 

 Mikrobiologické oddělení nabízí řadu rozborů a služeb jako např.:

  • posouzení homogenity kvasničné kultury
  • mikroskopické posouzení sedliny v pivu a stanovení počtu kvasinek v nefiltrovaném pivu
  • identifikaci mléčných bakterií a kvasinek na úrovni rodu
  • stanovení účinnosti dezinfekčních a sanitačních prostředků
  • certifikace mycích prostředků
  • posouzení fyziologického stavu kvasnic (acidifikační test)
  • mikrobiologický průzkum pivovarského provozu se zaměřením na běžnou kontaminaci
  • monitoring anaerobní kontaminace pivovarského provozu
  • školení a poradenství v oblasti mikrobiologické kontroly pivovarského provozu

Standardně prováděné analýzy jsou uvedeny v přehledu na stránce zde či jako pdf dokument v sekci Dokumenty ke stažení.

Kromě toho si zde lze zajistit:

  • deponaci kvasničných kmenů a jejich smluvní poskytování objednavateli

Zkušenosti pracovníků a vybavení oddělení umožňují přípravu čistých kultur pivovarských kvasinek

  • ve formě šikmého agaru,
  • ve formě rozkvašené mladiny (až 5 l)

Podrobný přehled o možných dodávkách kultur pivovarských kvasinek pro výrobu piva je v sekci Produkty, služby, pronájmy, oddíl Pivovarské kvasnice.

Aktuální nabídka standardně dodávaných kmenů pivovarských kvasinek obsahující i jejich stručnou charakterizaci je ve formátu pdf k dispozici v  kategorii Dokumenty ke stažení.

Oddělení  se nachází v budově Pivovarského ústavu v Praze 2, Lípová 15

vedoucí laboratoře

Ing. Petra Kubizniaková
tel: +420 224 900 132
    

Ing. Martina Brožová
tel: +420 224 900 153